Treinen op Eindhoven Centraal

Eind 2023 start treinverbinding Eindhoven-Aken

Foto: Marieke van Gompel2022, ProMedia

In december 2023 moet het voor het eerst mogelijk worden om met de trein vanuit Eindhoven via Heerlen naar Aken te reizen. Het Limburgse provinciebestuur heeft het voortouw genomen in het initiatief.

Dat melden lokale media, waaronder het Eindhovens Dagblad en 1Limburg. Een woordvoerder van de provincie Limburg zegt tegen laatstgenoemd nieuwsplatform dat er aan “randen van de dag” tussen Eindhoven en Aken gereden zal kunnen worden. Dat wil zeggen er in de ochtend en avond treinen zullen rijden. De zegspersoon laat tevens weten de internationale verbinding “de potentie heeft om door te groeien naar een volwaardige intercityverbinding in de toekomst.

Arriva geeft tegenover 1Limburg aan de lijn te willen exploiteren, wat volgens een woordvoerder een “langgekoesterde wens is”.

“Als opdrachtnemer voor onder meer het trein-OV in de provincie zijn wij in staat en bereid daarvoor ook een concrete bijdrage te leveren”, wordt de zegspersoon geciteerd.

Over de treinverbinding tussen Eindhoven en Aken is lang gesproken. In juni 2021 leek er met de boodschap van toenmalig staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven over ruimtegebrek in Eindhoven een streep te gaan door de tijdige realisatie van de lijn.

Vorige week kreeg het streven opnieuw wind in de zeilen toen een motie van CDA-kamerlid Harry van der Molen over de spoorverbinding werd aangenomen met steun van de VVD, D66 en de BBB.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

2 reacties op “Eind 2023 start treinverbinding Eindhoven-Aken”

kees boer|03.10.22|12:52

Dit wordt hoogtijd doch dit zou in een keer goed gedaan moeten worden om die door te trekken tot Keulen zodat de twee Duitse steden ook onderling een goede verbinding hebben

asierts|04.10.22|18:36

@ kees boer : dat zou natuurlijk nog veel mooier zijn, maar dat is vervoerskundig & kostentechnisch nu nog een te grote stap. Wees blij met wat er nu al is bereikt ! En natuurlijk is (Zandvoort -) Haarlem – (Keukenhof -) Leiden – Den Haag – Eindhoven – Heerlen – Aken – Keulen de volgende (zomerseizoen-) stap :-)
Lovers Rail, maar dan vervoerskundig & bedrijfseconomisch wel serieus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.