Herstelwerkzaamheden beschadigde spoorbrug Sittard voor volgende week afgerond

Afbeelding: Google Street ViewAfbeelding: Google Street View

Aannemer Strukton begint vrijdag 23 september met de herstelwerkzaamheden aan de spoorbrug in Sittard. Deze liep in juli van dit jaar grote schade op, nadat een te hoge vrachtwagen tegen de brug aanreed.

Aankomende vrijdag gaat Strukton in opdracht van ProRail beginnen met het eruit heisen van het beschadigde brugdek. Hiervoor moeten ook de bovenleidingen aan de kant gehaald worden. Ook wordt de onderkant van het brugdek losgehaald, om deze volledig eruit te kunnen halen en af te voeren.

Daarna wordt een nieuw brugdek op dezelfde plek gehesen. Ook wordt de betonschade op de plek waar de vrachtwagen de brug raakte gerepareerd, net als de schade aan de pijlers.

De herstelwerkzaamheden duren tot en met zondag 25 september. In die tijd is ook het spoor buiten dienst en is er geen spoorverkeer tussen Sittard en Roermond.

Tegen de chauffeur werd eind juli ook aangifte gedaan door ProRail, om zo de schade te kunnen verhalen. Een woordvoerster van de spoorbeheerder kon echter geen nieuwe ontwikkelingen in dit dossier prijsgeven. De zaak loopt nog.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Robin van den Bovenkamp

Robin van den Bovenkamp is verslaggever, journalist en redacteur voor Schuttevaer.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.