Station Tilburg Centraal

Meer ruimte: Stations en spoorzone Tilburg-Tilburg University op de schop

Foto: Marieke van Gompel

De stations Tilburg en Tilburg Universiteit gaan op de schop. Ook het spoor tussen de beide stations in de Noord-Brabantse stad worden aangepakt. De verbouwing is volgens ProRail nodig om het groeiende aantal reizigers voldoende ruimte en comfort te bieden.

Op station Tilburg zal een vierde perron worden aangelegd. De werkzaamheden starten deze maand en duren volgens planning tot en met het najaar van 2023. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe perron op station Tilburg optimaal bereikbaar is past ProRail de sporen aan. Tevens vinden er renovatiewerkzaamheden plaats, bijvoorbeeld aan het relaishuis aan de westzijde van perron 1 op het station.

Minder treinen

Tussen juli en augustus 2023 zullen er geen of minder treinen rijden op het traject tussen station Tilburg en Tilburg University. ProRail: “In deze periode bouwen we het vierde perron af en zijn we op meerdere plekken op het spoor aan het werk. En als dat klaar is, vernieuwen we tot slot de vloer van perron 1.”

Bovenleidingen, seinen en wissels

Behalve de aanpassingen aan de perrons zal ook het meubilair op de stations worden vernieuwd. Daarnaast worden de bovenleidingen, seinen en wissels rond het traject Tilburg-Tilburg University aangepast. “We voeren werkzaamheden uit aan de sporen evenwijdig aan de Tilburg Universiteit Park & Ride, het Kwekerijpad en de Beelaarts van Bloklandstraat. Hier verplaatsen we bovenleidingspalen en vernieuwen we de draagconstructie, zodat die weer toekomstbestendig is”, aldus ProRail.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.