Vernieuwing station Ede-Wageningen, foto: VolkerRail

Deze zomer ‘ingrijpende’ werkzaamheden nieuw station Ede-Wageningen

Foto: VolkerRail gedeeld op LinkedIn

Van 7 tot en met 31 augustus rijden er geen treinen van en naar Ede-Wageningen. ProRail werkt in deze periode intensief aan de bouw van een nieuw station. NS zet gedurende deze 24 dagen bussen in.

De spoorbeheerder laat weten onder de naam ‘Spoorzone Ede’ te bouwen aan “een goed bereikbaar station met moderne voorzieningen en meer reismogelijkheden”. Het nieuwe station moet in 2024 af zijn. Ook een nieuwe stationsomgeving is onderdeel van het project. Daar moet volgens de huidige planning een jaar later de laatste hand aan worden gelegd. Tot het moment van oplevering zijn er meerdere periodes waarin er geen treinen van en naar het station kunnen rijden. Deze drie weken zijn volgens ProRail echter “het meest ingrijpend”.

Nieuw spoor

Aannemer EdesPoort, een bouwcombinatie van VolkerWessels Infrastructuur (Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail) en de Arnhemse vestiging van Van Wijnen, bouwt deze zomervakantie aan nieuw spoor bij het station zodat treinen niet langer op elkaar hoeven te wachten en de dienstregeling preciezer nageleefd kan worden. De bestaande sporen en wissels zullen worden verwijderd en over een afstand van ongeveer drie kilometer bouwt de aannemer nieuwe en gewijzigde sporen, wissels, seinen en bovenleidingen.

Ook zal er aan de perrons worden gewerkt. Zo zal de perronkap op het middenperron van het station worden gesloopt en wordt er een nieuw perron gebouwd.

De komende jaren werkt men in de omgeving van het station bovendien aan een nieuw busstation, betere looproutes, een nieuw fiets- en voetgangersviaduct en nieuwe fietsenstallingen en parkeerplaatsen. Het station wordt gebouwd aan de oostzijde van de huidige perrons. Het huidige station zal na afloop van alle werkzaamheden worden gesloopt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Simone van der Lee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.