Trein van Keolis op station Zwolle, Kamperlijn

Spoorlijn Zwolle-Enschede gaat op de schop om toekomstbestendig te zijn

Om de spoorlijn tussen Zwolle en Enschede te verbeteren heeft de provincie Overijssel in samenspraak met het ministerie van IenW en ProRail besloten om de stations van Heino en Raalte aan te pakken. De focus ligt daar op een grote metamorfose van de perrons.

In de plannen die ProRail heeft gepresenteerd wordt ook de reistijd tussen de stations van Zwolle en Enschede verkort. De nauwe perrons van de station van Heino en Raalte op dat traject krijgen daarbij extra aandacht en zullen worden verruimt om op een veilige manier meer plaats te bieden aan het toenemende aantal reizigers.

Traject Zwolle-Enschede

Onder het motto “Werk met werk maken” is tevens de wens van de gemeente om het parkeren van de auto in Heino en van de auto en fiets te Raalte uit te bereiden meegenomen en diverse onderhoudswerkzaamheden van ProRail tussen nu en 2025 zijn geclusterd om gelijktijdig uitgevoerd te worden.

In Zwolle zal de inreistrein worden verplaatst en de stations Heino en Raalte worden toekomstbestendig gemaakt. Zo krijgt het station in Heino een upgrade met twee nieuwe zijperrons. Op het station van Nijverdal wordt een aankondigingsbord vervangen en op het station van Wierden worden de wissels gesaneerd en vervangen.

Heino-Raalte
De vijf plaatsen waar aanpassingen worden gedaan. Zwolle, Heino, Raalte, Nijverdal en Wierden. Bron: ProRail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

3 reacties op “Spoorlijn Zwolle-Enschede gaat op de schop om toekomstbestendig te zijn”

A C F Sierts|21.05.22|08:06

[opmerking voor redactie: laatste tekstblokje “ In Zwolle zal de inreistrein worden verplaatst ” – het woord ‘inreistrein’ bestaat niet, mogelijk bedoelt u ‘inrijsein’ ?]

A C F Sierts|21.05.22|08:17

[nog een opmerking tbv redactie: 1-na-laatste tekstblokje ‘ bereiden’ moet zijn ‘breiden’]

Illya Vaes|30.05.22|12:35

“zullen worden verruimD”
En weer wordt het peperdure verwijderen van functie (wisselsloop) als “verbetering” gepresenteerd (terwijl het geen cent bezuiniging oplevert aan de belastingbetaler).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.