werkbezoek Heijnen

Twente vraagt staatssecretaris om steun voor spoorverbinding Zwolle-Twente-Münster

werkbezoek Heijnen. Bron: EU Regio

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur liet zich deze week tijdens een werkbezoek aan Twente op de hoogte stellen van de kansen en mogelijkheden van de grensoverschrijdende spoorverbinding Zwolle-Twente-Münster. De staatssecretaris werd tijdens het werkbezoek gevraagd vanuit haar ministerie steun uit te spreken voor de opname van de Zwolle-Münster-spoorverbinding in het Comprehensive Network van het Europese TEN-T netwerk.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Twente vraagt staatssecretaris om steun voor spoorverbinding Zwolle-Twente-Münster”

A C F Sierts|25.02.22|12:21

Electrificatie is hier noodzakelijk vanwege verduurzaming. Qua doortrekken lijkt me Hengelo voorlopig een prima eindpunt.
Zwolle als eindpunt lijkt me zonder forse ERTMS-capaciteitsvergroting op de Twente Hoofdas (Hengelo-Almelo-Wierden) vooralsnog totaal onverantwoord qua punctualiteit en stabiliteit. Vertragingen escaleren enorm op het enkelspoor richting Zwolle en Muenster/Dortmund. Dat uitbouwen loont niet, meer ERTMS-capaciteit op de Twentse Hoofdas juist wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.