Stoomlocomotief De Arend

SpoorProTV: stoomlocomotief krijgt groot onderhoud en DB start met sloop Friesenbrücke

Stoomlocomotief De Arend krijgt momenteel een grondige onderhoudsbeurt en een inspectie in de werkplaats van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. SpoorProTV ging kijken bij de werkzaamheden. Verder een reportage over de sloop van de beschadigde Friesenbrücke over de Duitse grens bij Groningen. Het project ging deze maand van start, maar tot nu toe zorgt het weer voor veel hinder.

Bij het Duitse Weener wordt momenteel in opdracht van Deutsche Bahn de zwaar beschadigde spoorbrug over de Eems ontmanteld. Tot 2015 liep via deze brug de spoorverbinding tussen Groningen en het Duitse Oldenburg. In dat jaar voer een vrachtschip tegen de brug aan en raakte deze zo ernstig beschadigd dat er sindsdien geen treinverkeer meer mogelijk was.

De bouw van de nieuwe brug start in mei volgend jaar, maar voor die tijd moet eerst de oude brug verwijderd worden. Projectmanager Alexander Heinemann vertelt voor de camera wat er moet gebeuren.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.