Informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees bieden hun eindverslag en coalitieakkoord aan de Tweede Kamer aan, foto: ANP

Regeerakkoord: kabinet investeert drie miljard in Lelylijn

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Het nieuwe kabinet maakt drie miljard euro vrij voor de aanleg van de Lelylijn. Dat staat in het regeerakkoord dat woensdagmiddag is gepresenteerd door VVD, D66, CDA en ChristenUnie. De kosten voor de Lelylijn worden geschat op tussen de 3,2 tot 6,4 miljard euro. Het nieuwe kabinet wil dat zowel de regio als de Europese Unie meebetaalt aan het grote spoorproject. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Regeerakkoord: kabinet investeert drie miljard in Lelylijn”

Cornelius Koelewijn|15.12.21|16:44

Als men maar niet ProRail of een offerte vraagt, want dan wordt het minimaal het dubbele en komt de Lelylijn er nooit. Het vorige kabinet Rutte wilde Weert-Hamont (B) elektrificeren – dat plan heeft ProRail met de meest fantastische begrotingen ook al gesaboteerd.

Ron Swart|16.12.21|15:06

Als compensatie voor het niet aanleggen van de Zuiderzeelijn kregen de drie Noordelijke provincies het Spoorplan Noord-Nederland ter waarde van 1 miljard euro. Tussen 2019 en 2023 wordt station Groningen opgepimpt en hopelijk kan bij de planning de aanleg van de Lelylijn worden meegenomen; wellicht moet een extra perron worden aangelegd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Regeerakkoord: kabinet investeert drie miljard in Lelylijn | SpoorPro.nl
Informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees bieden hun eindverslag en coalitieakkoord aan de Tweede Kamer aan, foto: ANP

Regeerakkoord: kabinet investeert drie miljard in Lelylijn

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Het nieuwe kabinet maakt drie miljard euro vrij voor de aanleg van de Lelylijn. Dat staat in het regeerakkoord dat woensdagmiddag is gepresenteerd door VVD, D66, CDA en ChristenUnie. De kosten voor de Lelylijn worden geschat op tussen de 3,2 tot 6,4 miljard euro. Het nieuwe kabinet wil dat zowel de regio als de Europese Unie meebetaalt aan het grote spoorproject. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Regeerakkoord: kabinet investeert drie miljard in Lelylijn”

Cornelius Koelewijn|15.12.21|16:44

Als men maar niet ProRail of een offerte vraagt, want dan wordt het minimaal het dubbele en komt de Lelylijn er nooit. Het vorige kabinet Rutte wilde Weert-Hamont (B) elektrificeren – dat plan heeft ProRail met de meest fantastische begrotingen ook al gesaboteerd.

Ron Swart|16.12.21|15:06

Als compensatie voor het niet aanleggen van de Zuiderzeelijn kregen de drie Noordelijke provincies het Spoorplan Noord-Nederland ter waarde van 1 miljard euro. Tussen 2019 en 2023 wordt station Groningen opgepimpt en hopelijk kan bij de planning de aanleg van de Lelylijn worden meegenomen; wellicht moet een extra perron worden aangelegd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.