US President Joe Biden and US first lady Jill Biden

Met een privéjet naar Klimaattop: “Slecht idee dat alles met de trein zou moeten”

US President Joe Biden and US first lady Jill Biden board Air Force One at Andrews Air Force Base before departing for Italy and the United Kingdom on October 28, 2021 at Joint Base Andrews, Maryland. President Biden is traveling to the G20 summit in Rome and COP26 in Glasgow. Brendan Smialowski / AFP

Terwijl vanuit Nederland zo’n vijfhonderd mensen met een speciale klimaattrein zijn vertrokken naar de Klimaattop in Glasgow, koos een aantal wereldleiders en beroemdheden ervoor om het privéjet te pakken. Een opmerkelijke keuze, in de strijd om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Wat vindt de spoorbranche daar eigenlijk van? Zouden regeringsleiders niet juist het goede voorbeeld moeten geven, door met de trein te gaan?

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

2 reacties op “Met een privéjet naar Klimaattop: “Slecht idee dat alles met de trein zou moeten””

Twan Laan|04.11.21|10:25

De kosten (en de verkrijgbaarheid) van een treinticket zijn voor Jan Modaal van belang – maar natuurlijk niet voor de staatshoofden waar het hier over gaat. Voor hen geldt niet alleen “reistijd=werktijd” maar is ook privacy (dat vertrouwelijke telefoontje gaat in een normale trein niet, in het privéjet of desgewenst een koninklijk rijtuig gaat het wel – maar probeer het koninklijke rijtuig maar eens door de Kanaaltunnel of over Brits spoor (smaller profiel-vrije-ruimte) te laten rijden…

Ruud Thijssen|04.11.21|11:22

Beperkende regels gelden alleen voor de burger, dat is vrij algemeen bekend.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Met een privéjet naar Klimaattop: “Slecht idee dat alles met de trein zou moeten” | SpoorPro.nl
US President Joe Biden and US first lady Jill Biden

Met een privéjet naar Klimaattop: “Slecht idee dat alles met de trein zou moeten”

US President Joe Biden and US first lady Jill Biden board Air Force One at Andrews Air Force Base before departing for Italy and the United Kingdom on October 28, 2021 at Joint Base Andrews, Maryland. President Biden is traveling to the G20 summit in Rome and COP26 in Glasgow. Brendan Smialowski / AFP

Terwijl vanuit Nederland zo’n vijfhonderd mensen met een speciale klimaattrein zijn vertrokken naar de Klimaattop in Glasgow, koos een aantal wereldleiders en beroemdheden ervoor om het privéjet te pakken. Een opmerkelijke keuze, in de strijd om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Wat vindt de spoorbranche daar eigenlijk van? Zouden regeringsleiders niet juist het goede voorbeeld moeten geven, door met de trein te gaan?

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

2 reacties op “Met een privéjet naar Klimaattop: “Slecht idee dat alles met de trein zou moeten””

Twan Laan|04.11.21|10:25

De kosten (en de verkrijgbaarheid) van een treinticket zijn voor Jan Modaal van belang – maar natuurlijk niet voor de staatshoofden waar het hier over gaat. Voor hen geldt niet alleen “reistijd=werktijd” maar is ook privacy (dat vertrouwelijke telefoontje gaat in een normale trein niet, in het privéjet of desgewenst een koninklijk rijtuig gaat het wel – maar probeer het koninklijke rijtuig maar eens door de Kanaaltunnel of over Brits spoor (smaller profiel-vrije-ruimte) te laten rijden…

Ruud Thijssen|04.11.21|11:22

Beperkende regels gelden alleen voor de burger, dat is vrij algemeen bekend.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.