Infrabel_Stabilisatiewerkzaamheden-aan-de-spoorlijn-161-Mont-Saint-Guibert_Watersnood

Herstel Belgisch spoor na overstromingen loopt opnieuw vertraging op

Het herstel van een aantal spoorverbindingen in Wallonië in België duurt langer dan aanvankelijk verwacht. Infrabel deelt mee dat er op het traject tussen Pepinster en Spa bijvoorbeeld pas op 4 oktober weer treinverkeer mogelijk is, waar eerder gemikt werd op 30 augustus.

De herstelwerkzaamheden aan het spoor in Wallonië verlopen minder snel dan gepland. Nadat regenval en overstromingen grote delen van het Waalse spoor medio juli beschadigd hadden, dacht Infrabel op 30 augustus alle lijnen weer in werking te kunnen stellen.

Herbouw bruggen en herstel seinen en bermen

Deze planning is niet haalbaar, laat de spoorbeheerder nu weten. “Zo moeten in de omgeving van Pepinster bijvoorbeeld twee bruggen heropgebouwd worden en twee andere verstevigd. Verder moeten ook de seinen en bermen hersteld worden.” Daardoor zal tussen Pepinster en Spa waarschijnlijk pas op 4 oktober weer treinverkeer mogelijk zijn. Ook tussen Nessonvaux en Pepinster treedt er vertraging op en zal het treinverkeer pas op 13 september kunnen hervatten.

Vanaf deze week zijn er nog vier stukken spoorlijn buiten dienst. Het gaat om de trajecten tussen Luik en Pepinster, Pepinster en Spa, Gembloers en Ottignies en Dinant en Gendron-Celles. Volgens de huidige planning kan het treinverkeer op de lijn Luik-Guillemins en Nessonvaux op 1 september herstarten.

Herstel Noordzee-Middellandse Zeecorridor op koers

De planning voor de heropening van het traject Gembloers – Ottignies blijft intact: 30 augustus. Deze verbinding is een onderdeel van de strategische Noordzee-Middellandse Zeecorridor die de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent verbindt met het zuiden van Europa. Ook lijn 154 is onderdeel van deze corridor. Op deze spoorverbinding is sinds maandag weer treinverkeer mogelijk na herstellingen op het traject tussen Dinant en Beauraing.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is correspondent voor vakblad SpoorPro in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.