Thales aan de slag voor Finse spoorbeheerder met signalering en ETCS

Thales gaat in Finland een nieuw signaleringssysteem ontwerpen en installeren voor de spoorlijn Kouvola-Kotka-Hamina. Tevens gaat het technologiebedrijf testapparatuur leveren voor het European Train Control System (ETCS) Level 2.

De spoorlijn tussen Kouvola en Kotka wordt tevens de het eerste testtraject voor ETCS-treinapparatuur voor ERTMS Level 2. Het vormt bovendien het startschot voor een landelijke modernisering van het treincontrolesysteem.

Testen

De Finse spoorbeheerder FITA gaat onder meer testen met de overdracht van data over snelheid, positie en bestemming van de locomotief naar het Radio Block Center (RBC) – via het communicatiesysteem GSM-R.

Volgens Thales zijn de Finse testplannen uitzonderlijk in Europa, omdat hiermee de fundering gelegd wordt voor de introductie – zodra dat vanuit Brussel is toegestaan – van het Future Railway Mobile Communication System (FRMCS).

Het nieuwe signaleringssysteem voor de Kouvola-Kotka-Hamina wordt naar verwachting in 2023 in gebruik genomen.

Lees meer:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Thales aan de slag voor Finse spoorbeheerder met signalering en ETCS | SpoorPro.nl

Thales aan de slag voor Finse spoorbeheerder met signalering en ETCS

Thales gaat in Finland een nieuw signaleringssysteem ontwerpen en installeren voor de spoorlijn Kouvola-Kotka-Hamina. Tevens gaat het technologiebedrijf testapparatuur leveren voor het European Train Control System (ETCS) Level 2.

De spoorlijn tussen Kouvola en Kotka wordt tevens de het eerste testtraject voor ETCS-treinapparatuur voor ERTMS Level 2. Het vormt bovendien het startschot voor een landelijke modernisering van het treincontrolesysteem.

Testen

De Finse spoorbeheerder FITA gaat onder meer testen met de overdracht van data over snelheid, positie en bestemming van de locomotief naar het Radio Block Center (RBC) – via het communicatiesysteem GSM-R.

Volgens Thales zijn de Finse testplannen uitzonderlijk in Europa, omdat hiermee de fundering gelegd wordt voor de introductie – zodra dat vanuit Brussel is toegestaan – van het Future Railway Mobile Communication System (FRMCS).

Het nieuwe signaleringssysteem voor de Kouvola-Kotka-Hamina wordt naar verwachting in 2023 in gebruik genomen.

Lees meer:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.