Overweg in Giessenburg

Fietser verongelukt op overweg Giessenburg

Bij een aanrijding tussen een trein en een fietser op een overweg in Giessenburg kwam op woensdag een 59-jarige fietser om het leven. Het ging om een beveiligde overweg met bomen, bellen en lichten. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

De aanrijding vond plaats rond 8.00 ’s ochtends op de overweg aan de Neerpolderseweg in Giessenburg, gemeente Molenlanden. De betreffende trein raakte als gevolg van het ongeval gestrand. Er zaten negen reizigers in de trein, die na ongeveer drie kwartier zijn geëvacueerd door incidentenbestrijders van ProRail. Er waren minstens één brandweerauto, twee ambulances en vier politieauto’s aanwezig na de aanrijding, volgens bronnen. Politieonderzoek moet uitwijzen of er sprake was van een ongeluk.

Merwedelingelijn

Het spoor tussen de stations Hardinxveld-Giessendam en Boven-Hardinxveld was ruim drie uur versperd. Het traject is onderdeel van de Merwedelingelijn. Rond 11.30 uur meldde vervoerder Qbuzz dat het treinverkeer weer op gang was.

Burgemeester Dirk Heijkoop van de gemeente Hardinxveld-Giessendam laat in het AD weten, “Met grote verslagenheid heb ik vernomen dat bij het ongeval een 59-jarige inwoner van Hardinxveld-Giessendam om het leven is gekomen. Nog zo jong, het is afschuwelijk. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de familie, vrienden en alle nabestaanden van het slachtoffer. Mijn gedachten gaan ook uit naar de machinist en alle hulpdiensten die bij het ongeval betrokken zijn geweest.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.