movares_phs_m-b_vught_en_den_bosch_4

ProRail gunt ingenieurswerk PHS Den Bosch-Vught aan Movares

Bron: proRail

Ingenieursbureau Movares gaat ProRail ondersteunen bij de voorbereidingen en realisatie van het project Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) Den Bosch-Vugt. Beide partijen tekenden dinsdag een contract met een waarde van 8,8 miljoen euro en een looptijd van 10 jaar.

Het contract omvat het opstellen van vraagspecificaties, het uitvoeren van diverse onderzoeken, het maken van ontwerpen voor de bouwcontracten en de ondersteuning van ProRail in de realisatiefase. Bijzonder in dit contract is dat samenwerking als een van de belangrijkste gunningscriteria is gehanteerd.

Normen en waarden

De aanpassingen in Den Bosch en Vught zijn onderdeel van het project PHS Meteren – Boxtel. Een omvangrijk en complex project met een lange looptijd. “Voor ProRail is het daarom belangrijk een partij aan boord te krijgen die zowel vakmanschap in huis heeft als handelt in het projectbelang en met ons kan en wil samenwerken op basis van een set normen en waarden.”

Als onderdeel van de aanbestedingsprocedure moesten de drie beoogde sleutelfunctionarissen een samenwerkingsassessment doen. Op basis van verschillende casussen is vastgesteld of dit kernteam van het ingenieursbureau de gewenste competenties en gedragingen heeft tijdens de interactie met het kernteam van ProRail. Daarnaast moest een plan van aanpak worden ingediend.

Fictieve korting

Met een maximale score voor het assessment en plan van aanpak kon 60 procent fictieve korting op het inschrijvingsbedrag worden verdiend, welke werd verrekend in de evaluatieprijs. Dit heeft geresulteerd in de gunning van het contract aan Movares.

ProRail verwacht dat de aanbestedingen voor de realisatiecontracten plaatsvinden in de loop van 2021 voor een spoorcontract en in 2022 voor een civiel contract.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.