De Willemsspoortunnel in Rotterdam, bron: ProRail

Mobiel bereik Willemsspoortunnel Rotterdam verbeterd

Bron: ProRail

ProRail, VodafoneZiggo en KPN hebben een modern mobiel netwerk in de Willemsspoortunnel aangelegd om het mobiel bereik in de tunnel te verbeteren. Het nieuwe netwerk is vorige week in gebruik genomen, meldt ProRail.

De Willemsspoortunnel is de ruim drie kilometer lange viersporentunnel onder de Nieuwe Maas. De tunnel heeft twee buizen en maakt deel uit van de spoorlijn tussen Rotterdam Centraal en Breda. In de tunnel, die 2,6 kilometer ondergronds is, zorgen meer dan zeventig antennes voor indoordekking. De antennes zijn geschikt voor zowel 4G als 5G. In de tunnel ligt nu meer dan 4,5 kilometer aan voedingskabels en ruim 6,5 kilometer aan glasvezelkabel.

Station Blaak

Ook het ondergrondse station Rotterdam Blaak maakt deel uit van het traject. Op station Rotterdam Blaak kunnen reizigers overstappen op de oost-westlijn van de metro in Rotterdam. De treinsporen gaan op grote diepte onder die metrolijn door. Ook daar zijn nieuwe voorzieningen aangebracht, zodat de verbinding wordt behouden.

Eerder werkte ProRail samen met T-Mobile, Vodafone, KPN en NS aan een mobiel communicatienetwerk op station Utrecht Centraal. Ook dat netwerk is geschikt voor 5G-netwerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.