SpoorProTV-uitzending met Daniëlle de Bruin en Sjouke Wieringa van Sweco

SpoorProTV: analyse reizigersstromen stations toepassen op 1,5 meterregel

Hoe kan de analyse van reizigersstromen op stations ertoe bijdragen dat deze ruimtes nog beter zijn ingericht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden? Dit legden manager duurzame mobiliteit Daniëlle de Bruin en datamodelleur Sjouke Wieringa van Sweco woensdag uit in de nieuwsuitzending van SpoorProTV. Sweco bouwde een model om reizigersstromen op het station in Stockholm in kaart te brengen.

Het model kan volgens hen ook op bestaande stations worden toegepast. Bijvoorbeeld om meer ruimte in stations te creëren in coronatijd, maar ook om ze klaar te maken voor toekomstige reizigersgroei.

Reizigersstromen

De techniek om reizigersstromen in kaart te brengen komt uit de automotive sector. Bij het wegvervoer is het mogelijk om de ruimte aan te passen op basis van vervoersstromen. Sweco pleit voor inzet op meer duurzame mobiliteit zoals openbaar vervoer en het beter benutten van bestaande infrastructuur en stationsomgevingen. Modellering en data-analyse hiertoe bijdragen.

De nieuwsuitzendingen van SpoorProTV worden iedere woensdag vanaf 14.00 uur live uitgezonden. Hierin wordt ingegaan op actualiteiten in de spoorsector.

Kijk hier de laatste aflevering terug:

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.