Spoorvernieuwing tussen Leeuwarden en Buitenpost, foto: ProRail

Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost vanwege spoorverzakking

Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden tot en met zondag 19 juli geen treinen, omdat de ondergrond is verzakt. Dit is volgens spoorbeheerder ProRail het gevolg van zware regenval gevolgd na een droge periode. Het vernieuwen van het spoor kost meer tijd omdat de ondergrond op een aantal plaatsen moet worden verstevigd.

Bij de start van de spoorvernieuwing, die door Strukton Rail wordt uitgevoerd met zware machines, werd geconstateerd dat de ondergrond van het spoor op een aantal plekken aan het verzakken is. Als treinen met hoge snelheid over het spoor rijden, moet het spoor er goed bij liggen. In opdracht van ProRail wordt nu de ondergrond op meerdere locaties verstevigd. De planning van de werkzaamheden is daarop aangepast.

Spoorvernieuwing

Strukton Rail vernieuwt in opdracht van ProRail van 10 tot en met 19 juli aan het spoor tussen Hurdegaryp en Buitenpost. De sporen worden daar over een lengte van vijftien kilometer vernieuwd. Ook worden zes overwegen en drie wissels vervangen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.