Treinongeluk Hooghalen, foto: ANP

‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’

‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’

De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) van treinfabrikant CAF, waarmee op vrijdag 22 mei een ongeluk gebeurde waarbij een machinist om het leven kwam, heeft een overlevingsruimte in de cabine van de trein. Deze trein heeft ook een deur naar het reizigersgedeelte. Dat zegt spoorvervoerder NS in reactie op vragen van SpoorPro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’”

Ruud Thijssen|08.06.20|18:13

Ooit een keer meegemaakt, dat ik, komende vanuit Velp richting Arnhem, net voor Presikhaaf onder een viaduct doorging en een onbewaakt overpad naderde. Aan de linkerkant, naderde er een vrachtauto met laadklep vol met bakstenen. Gelukkig voor mij zag hij mij op tijd en stopte hij netjes waar het hoort, vlak voor het overpad. Als hij doorgereden was, dan had ik hier nu niet meer gezeten. Ontsnappingsruimtes zijn leuk, maar in 2 seconden doe je gewoon niet veel meer.

Willem van der Houven|18.06.20|13:05

In theoretisch berekende situaties is er dan wel mogelijk “overlevingsruimte”, maar in de praktijk is dat dus niet gebleken.. Een beter bewijs hiervoor is er niet. Helaas erg triest dat dit een leven heeft gekost. Tijdens de eerste testritten in Velim heb ik daar destijds wel mijn bedenkingen over gehad..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’ | SpoorPro.nl
Treinongeluk Hooghalen, foto: ANP

‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’

‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’

De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) van treinfabrikant CAF, waarmee op vrijdag 22 mei een ongeluk gebeurde waarbij een machinist om het leven kwam, heeft een overlevingsruimte in de cabine van de trein. Deze trein heeft ook een deur naar het reizigersgedeelte. Dat zegt spoorvervoerder NS in reactie op vragen van SpoorPro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Trein ongeluk Hooghalen heeft overlevingsruimte in cabine machinist’”

Ruud Thijssen|08.06.20|18:13

Ooit een keer meegemaakt, dat ik, komende vanuit Velp richting Arnhem, net voor Presikhaaf onder een viaduct doorging en een onbewaakt overpad naderde. Aan de linkerkant, naderde er een vrachtauto met laadklep vol met bakstenen. Gelukkig voor mij zag hij mij op tijd en stopte hij netjes waar het hoort, vlak voor het overpad. Als hij doorgereden was, dan had ik hier nu niet meer gezeten. Ontsnappingsruimtes zijn leuk, maar in 2 seconden doe je gewoon niet veel meer.

Willem van der Houven|18.06.20|13:05

In theoretisch berekende situaties is er dan wel mogelijk “overlevingsruimte”, maar in de praktijk is dat dus niet gebleken.. Een beter bewijs hiervoor is er niet. Helaas erg triest dat dit een leven heeft gekost. Tijdens de eerste testritten in Velim heb ik daar destijds wel mijn bedenkingen over gehad..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.