Bovenleidingbreuk bij Almere

Treinreizigers ruim drie uur vast door defecte bovenleiding

Een defecte bovenleiding tussen de stations Bodengraven en Leiden Lammerschans zorgde woensdagmiddag voor een gestrande trein met 130 reizigers aan boord. Zij zaten uiteindelijk ruim drie uur vast voordat de trein kon worden weggesleept.

Meerdere pogingen om de mensen uit de trein te krijgen, mislukten. Bussen konden de plek niet bereiken vanwege sloten aan weerszijde van het spoor. Wandelen langs het spoor was te gevaarlijk, door de loshangende bovenleiding. Daarnaast konden mensen slecht ter been zijn, redeneerde ProRail.

Wegslepen

Uiteindelijk werd ervoor gekozen de defecte trein weg te laten slepen door een andere trein. Deze zette rond 15.45 uur koers richting Alphen aan den Rijn. Daar konden de mensen de trein uit en hun reis vervolgen. De situatie zorgde voor veel vertraging op het spoor tussen Utrecht en Leiden.

In de loop van de avond hadden de incidentenbestrijders van ProRail en spoorwerkers van aannemer BAM  de defecte bovenleiding hersteld en kon het treinverkeer worden hervat. Ook bij Woerden ontstond schade aan de bovenleiding en stonden er twee treinen stil met defecte stroomopnemers. Hierdoor reden er in de avond minder treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze schade is vannacht hersteld meldt ProRail. In de trein bij Woerden zaten 120 reizigers zo’n honderd minuten vast.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.