Station Roosendaal

Mogelijke uitbreiding van opstelterrein treinen Roosendaal

Het rangeerterrein bij station Roosendaal wordt mogelijk uitgebreid om meer reizigerstreinen op te kunnen stellen en schoon te maken. Hoeveel treinen hier in de toekomst opgesteld kunnen worden, is nog onbekend. Dat meldt spoorbeheerder ProRail aan dagblad BN DeStem. 

Eerder werd al bekend dat in Eindhoven extra sporen komen om ’s nachts meer treinstellen kwijt te kunnen.  Daar komen vijf nieuwe sporen, worden vijf bestaande sporen gemoderniseerd en vier omgebouwd. Spoorbeheerder ProRail is op dit moment een onderzoek uit aan het voeren naar het vergroten van de opstelcapaciteit van treinen, waarin Roosendaal in wordt meegenomen.

Uitbreiding

De uitbreiding van de opstelcapaciteit is nodig, omdat de komende jaren het aantal treinreizigers naar verwachting met 30 tot 40 procent toeneemt. Om die te kunnen vervoeren dient ook het aantal treinstellen te worden uitgebreid en die moeten ook worden geparkeerd. Op de opstelterreinen worden de voertuigen schoongemaakt en klein onderhoud gepleegd.

Om uit te kunnen breiden, dient de gemeente Roosendaal een omgevingsvergunning af te geven. In Roosendaal worden op dit moment al goederentreinen opgesteld. Ook is er een onderhoudswerkplaats voor goederenwagons- en locomotieven gevestigd.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Mogelijke uitbreiding van opstelterrein treinen Roosendaal”

kees boer|21.08.19|15:26

Waarvoor zou daarover moeilijk worden gedaan terwijl er plaatselijk ruimte is ? Het is toch wel een knooppunt en in het verleden stond wel eens afgedankt materieel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.