Het ProRail-kantoor De Inktpot in Utrecht, foto: ProRail

ProRail start aanbesteding aardfoutdetectoren

Spoorbeheerder ProRail is een aanbestedingsprocedure gestart voor de levering, installatie en het onderhoud van aardfoutdetectoren. Geïnteresseerden partijen kunnen reageren tot en met 29 augustus.  

Het aardfoutdetectiesysteem heeft als doel om te voorkomen dat er ongemerkt een foutstroom gaat lopen en hiermee een treinbeveiligingscircuit wordt overbrugd. Het systeem moet volgens een in de NEN-EN-IEC 61557-8 richtlijn gespecificeerde methode de Isolatieweerstand (Rf) meten, weergeven en melden wanneer de gemeten Isolatieweerstand (Rf) gelijk of kleiner is dan de Alarmweerstand (Ra).

Ondersteunende diensten

De te sluiten overeenkomst bestaat uit de levering van aardfoutdetectoren zelf, maar ook bijbehorende onderdelen, hulpmiddelen en verwante dienstverlening zoals ondersteunende installatie-, instandhoudingsdiensten maken deel uit van de opdracht.

Meer informatie over de aanbesteding is te vinden op TenderNed.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.