borden bij Voestalpine kantoor Hilversum

Voestalpine Railpro serveert nieuwe ontbijtseminars

Het voorkomen van fouten in de keten van de spoorbouw en kwaliteitsborging zijn het onderwerp van de eerste in een nieuwe serie ontbijtseminars bij Voestalpine Railpro in Hilversum.

Het gebruik van de juiste producten in de spoorbaan is niet alleen de zorg van de spooraannemer, vindt Voestalpine Railpro. “Voordat een product wordt ingebouwd, heeft het vaak al een lange weg afgelegd. Een onopgemerkte fout aan het begin, resulteert in grote herstelkosten aan het eind.”

Om fouten door de hele keten te voorkomen, geeft de toeleverancier van spoormaterialen op 18 juni een ontbijtseminar over dit onderwerp. In de ruim vier uur durende sessie gaan verschillende sprekers in op de vraag hoe processen zo kunnen worden ingericht dat fouten direct worden gesignaleerd en dus worden voorkomen.

Sprekers

Het voorlopige programma bestaat uit een presentatie over het waarborgen van productkwaliteit door Majoor Maurice van Valen, van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bij het ministerie van defensie.

Gerben Schulenburg van Voestalpine Automotive Components vertelt hoe de sector automotive kijkt naar de verschillende schakels in de supply chain van materialen en hoe hier de kwaliteit wordt geborgd.

Vincent Goverse van Delft Hyperloop legt uit wat Delft Hyperloop is en schetst het toekomstbeeld van de hyperloop. Ook de processtadia van ontwerp tot testen, de samenwerking in teams en het specificeren van de juiste kwaliteit en materiaaleigenschappen komen aan bod.

Sander Koning van ProRail beschrijft de kijk van zijn werkgever op de diverse schakels in de supply chain van SPC materialen en hoe hierin de kwaliteit geborgd zou moeten zijn.

Uitschieters

Doel van de ochtend is om ervaringen uit te wisselen en ideeën in te brengen om tot nieuwe inzichten te komen. Voestalpine RailPro organiseert sinds 2010 ieder jaar twee tot vier van dit soort seminars.

Het ontbijtseminar over kwaliteitsmanagement is de eerste in een serie van vier sessies dit jaar. De seminars starten om 8.00 uur en duren tot 11.30 uur. Later volgen nog seminars over lightrail (18 september), wisseltechnologie (19 november) en digitalisering (22 januari 2020). Ga naar de website van Voestalpine Railpro om je aan te melden.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voestalpine Railpro serveert nieuwe ontbijtseminars | SpoorPro.nl
borden bij Voestalpine kantoor Hilversum

Voestalpine Railpro serveert nieuwe ontbijtseminars

Het voorkomen van fouten in de keten van de spoorbouw en kwaliteitsborging zijn het onderwerp van de eerste in een nieuwe serie ontbijtseminars bij Voestalpine Railpro in Hilversum.

Het gebruik van de juiste producten in de spoorbaan is niet alleen de zorg van de spooraannemer, vindt Voestalpine Railpro. “Voordat een product wordt ingebouwd, heeft het vaak al een lange weg afgelegd. Een onopgemerkte fout aan het begin, resulteert in grote herstelkosten aan het eind.”

Om fouten door de hele keten te voorkomen, geeft de toeleverancier van spoormaterialen op 18 juni een ontbijtseminar over dit onderwerp. In de ruim vier uur durende sessie gaan verschillende sprekers in op de vraag hoe processen zo kunnen worden ingericht dat fouten direct worden gesignaleerd en dus worden voorkomen.

Sprekers

Het voorlopige programma bestaat uit een presentatie over het waarborgen van productkwaliteit door Majoor Maurice van Valen, van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bij het ministerie van defensie.

Gerben Schulenburg van Voestalpine Automotive Components vertelt hoe de sector automotive kijkt naar de verschillende schakels in de supply chain van materialen en hoe hier de kwaliteit wordt geborgd.

Vincent Goverse van Delft Hyperloop legt uit wat Delft Hyperloop is en schetst het toekomstbeeld van de hyperloop. Ook de processtadia van ontwerp tot testen, de samenwerking in teams en het specificeren van de juiste kwaliteit en materiaaleigenschappen komen aan bod.

Sander Koning van ProRail beschrijft de kijk van zijn werkgever op de diverse schakels in de supply chain van SPC materialen en hoe hierin de kwaliteit geborgd zou moeten zijn.

Uitschieters

Doel van de ochtend is om ervaringen uit te wisselen en ideeën in te brengen om tot nieuwe inzichten te komen. Voestalpine RailPro organiseert sinds 2010 ieder jaar twee tot vier van dit soort seminars.

Het ontbijtseminar over kwaliteitsmanagement is de eerste in een serie van vier sessies dit jaar. De seminars starten om 8.00 uur en duren tot 11.30 uur. Later volgen nog seminars over lightrail (18 september), wisseltechnologie (19 november) en digitalisering (22 januari 2020). Ga naar de website van Voestalpine Railpro om je aan te melden.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.