Rood sein, seinen, wissels, rails, Utrecht

ProRail zoekt nieuwe leverancier van seinen

Spoorbeheerder ProRail start begin juni met de aanbesteding voor het ontwikkelen, leveren en in stand houden van seinen. Reageren kan tot en met 2 september 2019. Het gaat naar verwachting om minimaal 500 systemen. 

ProRail meldt op TenderNed dat er behoefte is aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie seinen voor uitrol in projecten en toepassing als vervanging van bestaande seinen die aan het eind van hun levensduur of beschadigd zijn. Het gaat om een compacter hoofdsein en een matrixsignaalgever inclusief drie-standen herhalingssein.

Eersteling

De spoorbeheerder zoekt hiervoor één leverancier, om een langjarige raamovereenkomst mee aan te gaan. Deze leverancier moet naast de levering van nieuwe systemen ook ondersteunende diensten leveren rondom de installatie. Vooral voor de eersteling verwacht ProRail veel ondersteuning nodig te hebben en daarna op regelmatige basis bij de instandhouding van de systemen. Bekijk de volledige beschrijving op TenderNed.  

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “ProRail zoekt nieuwe leverancier van seinen”

Erik Huisman|29.04.19|12:00

Jammer dat de uitrol van ERTMS level 2 op zich laat wachten… dan waren uitgaven als deze niet (meer) nodig geweest.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.