Directeur Bert van Elburg van InTraffic

‘Openbaar vervoer kan toenemen door slimmer gebruik data’

De komende twintig jaar zal het openbaar vervoer flink gaan toenemen. Een goede oplossing die hiertoe zal bijdragen is het slimmer gebruiken van data. Dat vertelde directeur Bert van Elburg van InTraffic in een video-interview op RailTech Europe 2019. “Digitalisering is een van de zaken die de komende jaren breed in de spoormarkt zal worden ingezet.”

Edwin Winterkamp, key accountmanager van InTraffic, geeft een aantal voorbeelden van het slim inzetten van data. “In LIM, dat staat voor Landelijke Infra Monitoring, hebben we het object wissels zitten. Daarmee kunnen we voorspellen op welk moment het wissel in onderhoud moet voordat het gaat storen. Dat kunnen we ook met andere objecten doen.”

“Verder hebben we ons eigen Internet of Things-platform, waarmee we bijvoorbeeld kunnen voorspellen wanneer een brug zover is uitgezet, dat hij gaat klemmen.” Daardoor is het mogelijk om voordat het zover is maatregelen te nemen.

Bekijk hier de video:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.