Gotthardtunnel, foto: Wikipedia

Thales Group neemt specialist digitale veiligheid Gemalto over

Thales Group heeft vorige week het bedrijf Gemalto overgenomen voor 4,8 miljard euro. Thales is onder meer leverancier van spoorbeveiligingssystemen en OV-chippoorten op stations. Met de overname van Gemalto, dat zich specialiseert in digitale veiligheid, wil Thales het reizigersgemak verder verbeteren.

“Mobiliteit is aan het veranderen naar ‘Mobility as a Service’ waar de reiziger toegang heeft tot meerdere manieren van mobiliteit”, licht Mathijs Voorend van Thales toe. “Met onze ticketing-activiteiten zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuwe multimodale ticketing-oplossingen. Deze ondersteunen smartcards, smart devices en ‘hard-free’ ticketing op klantbasis. Gemalto vult deze activiteiten goed aan.”

Overname Gemalto

“De oplossingen van Gemalto, zoals de ‘Pure Payment Card’ en de ‘Trusted Service Hub transaction’, kunnen ingezet worden om bij het gebruik van contactloze kaarten en diensten aan de vervoerders de zekerheid te bieden dat zij informatie aan de juiste persoon geven”, aldus Voorend. “Ook onderzoeken we Gemalto’s ‘biometric identity solutions’ voor toegangscontrole en authenticatie om fraude te verminderen.”

Door de overname wordt de Thales Group nu een wereldwijde speler op het gebied van digitale identiteit en veiligheid en kan het bedrijven, organisaties en overheden helpen bij het creëren van veilige oplossingen voor bijvoorbeeld data en cyberveiligheid. “Thales kan hierdoor klanten zoals vervoerders, banken en overheidsinstanties ondersteunen terwijl zij de uitdagingen aangaan om mensen te identificeren en hun data veilig te houden”, aldus Thales.

Samenwerking

Thales als Gemalto gaan geavanceerde technologieën verder onderzoeken en ontwikkelen. Op dit moment bezit de Thales Group al een portfolio van 20.500 patenten, waarvan er meer dan 400 zijn geregistreerd in 2018. Voor het OV en het spoor zet Thales met name in op Internet of Things. De oplossingen van Thales moeten bijdragen aan extra capaciteit en een hogere veiligheid.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.