Treinen op station Utrecht, foto: NS

Minder treinen Amsterdam-Utrecht door gebroken wisseltong

Vanwege een wisselstoring tussen Amsterdam en Utrecht rijden vrijdag minder treinen tussen beiden steden. ProRail meldt dat de Treinverkeersleiding er alles aan doet om zoveel mogelijk treinen te laten rijden.

Een wisseltong is gebroken tussen Amsterdam en Utrecht. Dit onderdeel van een spoorwegwissel zorgt er normaal voor dat een trein rechtdoor rijdt of wisselt van spoor. Daar kan nu geen gebruik van worden gemaakt. Ook moeten treinen met aangepaste snelheid over het defecte wissel heenrijden.

Reparatie na de treindienst

ProRail meldt dat het defect na afloop van de treindienst wordt gerepareerd, zodat vrijdag toch zoveel mogelijk treinen kunnen rijden Een reparatie duurt volgens de spoorbeheerder lang en daardoor kunnen een aantal belangrijke en drukke sporen helemaal niet meer worden gebruikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.