Wunderline

Provinciebestuurder niet bang voor vertraging Wunderline

Het Wunderline-traject. Afbeelding: Wunderline.nl

De Groningse provinciebestuurder Henk Staghouwer gaat er nog steeds van uit dat de Wunderline, een nieuwe spoorverbinding tussen Groningen en Bremen, in 2024 in gebruik genomen kan worden. Dat zegt hij tegen RTV Noord naar aanleiding van berichten in de Duitse media over Duitse actiegroepen die een verandering willen in het tracé: de verbinding zou niet door de stad Oldenburg moeten lopen, maar er langs. Begin februari tekenen Nederland en Duitsland de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de lijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “Provinciebestuurder niet bang voor vertraging Wunderline”

Pat Rick|09.01.19|14:02

De bewoners kunnen omgeturnd worden als geluidsmaatregelen van de Wunderline ook tegen bestaande geluidsproblemen zouden helpen.

Jade-Weser Port heeft binnen recordtijd een spooraansluiting gekregen om Duitslands enige diepzee haven (met kades tot 20 meter) te ontsluiten. Mogelijk is dit er doorheen gedrukt en heeft het bewoners getraumatiseerd.

kees boer|13.01.19|11:04

Toch wel dieptreurig dat dit zolang duren moet en waarom dat er geen aquaduct gemaakt wordt zoals in de Hanzelijn nabij Dronten ?

Albert-Jan Pool|24.08.20|13:14

Als er over die Friesenbrücke een Autobahn zou liggen, dan was hij waarschijnlijk binnen twee jaar gewoon herbouwd. Dat krijgen ze zelfs in Genua voor elkaar. Daar stortte 14 augustus 2018 een vierbaans-brug in. De nieuwe brug werd op 5 augustus 2020 geopend. De Friesenbrücke werd op 3 december 2015 onherstelbaar beschadigd. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, met de bouw is nog niet begonnen. Met verbazing lees ik hier dat een Groningse bestuurder niet bang is voor vertraging van het project …

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provinciebestuurder niet bang voor vertraging Wunderline | SpoorPro.nl
Wunderline

Provinciebestuurder niet bang voor vertraging Wunderline

Het Wunderline-traject. Afbeelding: Wunderline.nl

De Groningse provinciebestuurder Henk Staghouwer gaat er nog steeds van uit dat de Wunderline, een nieuwe spoorverbinding tussen Groningen en Bremen, in 2024 in gebruik genomen kan worden. Dat zegt hij tegen RTV Noord naar aanleiding van berichten in de Duitse media over Duitse actiegroepen die een verandering willen in het tracé: de verbinding zou niet door de stad Oldenburg moeten lopen, maar er langs. Begin februari tekenen Nederland en Duitsland de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de lijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “Provinciebestuurder niet bang voor vertraging Wunderline”

Pat Rick|09.01.19|14:02

De bewoners kunnen omgeturnd worden als geluidsmaatregelen van de Wunderline ook tegen bestaande geluidsproblemen zouden helpen.

Jade-Weser Port heeft binnen recordtijd een spooraansluiting gekregen om Duitslands enige diepzee haven (met kades tot 20 meter) te ontsluiten. Mogelijk is dit er doorheen gedrukt en heeft het bewoners getraumatiseerd.

kees boer|13.01.19|11:04

Toch wel dieptreurig dat dit zolang duren moet en waarom dat er geen aquaduct gemaakt wordt zoals in de Hanzelijn nabij Dronten ?

Albert-Jan Pool|24.08.20|13:14

Als er over die Friesenbrücke een Autobahn zou liggen, dan was hij waarschijnlijk binnen twee jaar gewoon herbouwd. Dat krijgen ze zelfs in Genua voor elkaar. Daar stortte 14 augustus 2018 een vierbaans-brug in. De nieuwe brug werd op 5 augustus 2020 geopend. De Friesenbrücke werd op 3 december 2015 onherstelbaar beschadigd. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, met de bouw is nog niet begonnen. Met verbazing lees ik hier dat een Groningse bestuurder niet bang is voor vertraging van het project …

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.