Werkzaamheden in Deurne, Asset Rail Foto: Sjef Prins - APA Foto

Asset Rail haalt onderhoudscontract PGO Brabant binnen

Asset Rail heeft het onderhoudscontract PGO Brabant gewonnen. Met het contract vergroot het spoorbedrijf zijn marktaandeel naar 30 procent van het totaal aantal PGO-gebieden in Nederland.

Asset Rail combineert het gebied in de regio Breda, Boxtel en Tilburg voor een deel met het naastgelegen PGO-gebied de Peel en het recentelijk verworven PGO-gebied Dordrecht. Dit geeft het spoorbedrijf de mogelijkheid om de onderhoudsnachten en de storingsdiensten samen te voegen. “Een groot voordeel is daarbij dat veel van de nieuwe collega’s in de buurt van het spoor wonen waar nu het onderhoud voor gedaan gaat worden”, aldus de spooraannemer.

Onderhoudsgebied

In het onderhoudsgebied ligt onder andere een belangrijk deel van de corridor Eindhoven-Amsterdam waar intercity’s hoogfrequent rijden. Ook maakt het onderhoud van een tiental hogesnelheidswissels, de emplacementen Breda en Tilburg en een belangrijke spoortunnel deel uit van het contract.

Asset Rail werd onlangs in Engeland bekroond met de titel ‘New Civil Engineer’ voor zijn innovatieve aanpak. Directeur Jorn Pruntel van Asset Rail: “Wij zoeken steeds naar de slimste manier om het onderhoud uit te voeren, zodat het kwalitatief hoogstaand blijft en tegelijk efficiënt onderhouden wordt.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.