Stof-Arm-Los-Trein (SALT) Voestalpine RailPro

Stofarme werktrein ingezet bij spoorwerkzaamheden Gouda

Spooraannemer Strukton Rail vernieuwt in opdracht van ProRail tot dinsdag 14 augustus negentien wissels en twee kilometer spoor bij Gouda. Vanwege de stoffige omstandigheden die het warme weer met zich meebrengt wordt daarbij de speciale stofarmlostrein (SALT) van spoorleverancier Voestalpine Railpro ingezet.

Tijdens het lossen van ballast ontstaat stof dat schadelijk is voor de spoorwerkers en omwonenden. De SALT is ontwikkeld om spoorwerkers gezond te laten werken. De installatie op de trein slaat het stof met waternevel neer. Wagoneigenaar Voestalpine Railpro en ProRail hebben samen met branchepartijen de speciale werktrein ontwikkeld.

Spoorvernieuwing

Rondom Gouda wordt 75 procent van het spoornet vernieuwd om te zorgen dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer.

De omvangrijke deelprojecten worden over periodes gespreid, om reizigers en goederenvervoer zo min mogelijk overlast te bezorgen. Tegelijkertijd worden ook nog wat andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals het weghalen van perronkappen op station Rotterdam-Alexander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.