Werkzaamheden vernieuwing wisselstraat Eindhoven

Grote spoorvernieuwing rond Leiden van start

Op en rondom station Leiden Centraal wordt het gehele spoornet vernieuwd. De voorbereidingen hiervoor zijn zondagnacht van start gegaan, meldt ProRail. De vernieuwing wordt over twee jaar verspreid, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben. De eerste grote werkzaamheden starten op 16 augustus.

In totaal worden 55 wissels vervangen, 28 wissels weggehaald en wordt over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast vernieuwd. ProRail past ook de perrons aan, zodat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. De perrons komen op gelijke hoogte met de vloer van de treinen. Mindervalide reizigers kunnen hierdoor gemakkelijker instappen. De werkzaamheden duren tot 2020.

Grote werkzaamheden

De komende weken is aannemer Strukton geregeld ’s nachts bezig met voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van materiaal en het inrichten van werkplaatsen. Ook deze voorbereidende werkzaamheden zijn zichtbaar en kunnen in sommige gevallen hinder veroorzaken.

Van donderdag 16 tot maandag 20 augustus vinden de eerste grote werkzaamheden plaats. Ook in de buurt van station Leiden Lammenschans wordt aan het spoor gewerkt. Van 11 tot en met 16 augustus en op 6 en 7 oktober worden sporen en een hogesnelheidswissel vernieuwd.

Vernieuwing

ProRail werkt op dit moment ook aan een ander grootschalig spoorproject, namelijk in Zwolle. Er wordt gewerkt aan de verbetering van sporen en wissels aan de oostzijde van station Zwolle. De komende jaren wordt er een flinke reizigersgroei verwacht en door deze aanpassingen wordt de capaciteit van het station verhoogd. Ook wordt de doorstroming van treinen verbeterd. Doordat er wissels worden weggehaald, hoeven treinen niet meer op elkaar te wachten. Het station is zestien dagen lang dicht.

Lees verder:

Intercity vanaf augustus rechtstreeks van Enschede naar Zwolle

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.