Demonstratie thermietlas-systeem Alom klantendag

Video: demonstratie nieuwe thermietlas-systemen

Alom en VDM Rail demonstreerden vorige week twee nieuwe thermietlas-systemen in Arkel. Thermietlassen is een techniek waarbij spoorstaven met een temperatuur van ruim 2500 graden voegloos aan elkaar worden gelast. Dit gebeurt met een emmer met daarin thermiet, een mengsel van ijzer en aluminiumpoeder.

De demonstratie gebeurde tijdens de jaarlijkse klantendag van Alom. Het eerste thermietlas-systeem dat te zien was, zit in een stalen emmer met een speciaal filterdeksel. Het tweede thermietlas-systeem bevindt zich in een kartonnen emmer. Het voordeel van de kartonnen emmer is dat ongeveer al het materiaal verbrandt, waardoor er weinig restafval overblijft.

Bekijk hier de video:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.