Containerschip ramt spoorbrug, treinverkeer gestremd, Gouwekanaal in Gouda. Bron: AS Media

Spoorbrug bij Gouda kan weer open en dicht

De Vierde Gouwebrug bij Gouda kan weer open en dicht. Woensdagnacht is de brug tijdelijk gerepareerd en daarna getest. Daardoor kunnen schepen weer gebruikmaken van deze vaarroute. Het treinverkeer kon al sinds dinsdagochtend gebruikmaken van de spoorbrug tussen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

De brug liep schade op doordat zondagavond een containerschip tegen de overspanning aanvoer. Daardoor kon het treinverkeer tussen Gouda en Alphen aan den Rijn niet over de brug rijden en was scheepvaartverkeer met een doorvaarthoogte hoger dan zeven meter gestremd.

Omleiding treinverkeer

Maandag reden de treinen daarom om via de nabijgelegen Hefbrug. In de nacht van maandag op dinsdag is extra ondersteuning onder de brug aangebracht zodat treinen er weer veilig overheen kunnen. ProRail liet maandagavond tijdelijke pijlers plaatsen onder de brug, waardoor treinen dinsdag bij aanvang van de dienstregeling weer over de brug konden rijden.

Experts onderzoeken de komende dagen wat er voor nodig is om de brug volledig te herstellen. Dit herstel kan nog enkele weken tot maanden op zich laten wachten, meldt spoorbeheerder ProRail.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.