Twee nachttreinen botsen tegen elkaar in Salzburg, Oostenrijk. Bron: Twitter

Tientallen gewonden bij treinongeluk in Salzburg

Bron: Twitter

Bij het ongeluk op het Centraal Station van het Oostenrijkse Salzburg zijn vrijdagochtend tientallen mensen lichtgewond geraakt toen twee treinen op elkaar botsten bij het koppelen. Ook de machinist raakte gewond en moest worden behandeld. Dat melden meerdere media.

Het ongeluk gebeurde rond 05.00 vanochtend. Een rangeerlocomotief moest wagons van de nachttrein uit Venetië koppelen aan de slaaptrein uit Zürich. Daarbij reed de trein in op de stilstaande Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB naar Zwitserland.

Er raakten meer dan vijftig mensen gewond, waarschijnlijk door vallende voorwerpen. De slachtoffers van het ongeval hadden lichte verwondingen. Verschillende mensen werden behandeld voor snijwonden in het gezicht. De hulpdiensten rukten in groten getale uit.

Onderzoek

Het aantal gewonden is relatief hoog omdat de trein naar Zürich vol zat. In de trein zaten 240 mensen. De meesten sliepen waarschijnlijk op het moment van het ongeluk.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. Hieruit moet blijken of een menselijke fout, of een technisch defect de oorzaak van het ongeval was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.