Beelden van de online cursus van de TU Delft

TU Delft biedt opnieuw online cursus aan voor spoorsector

De afdeling Railbouwkunde van de TU Delft start op 25 april weer met een gratis online cursus voor spoorprofessionals. Binnen de interactieve leeromgeving worden gebruikers meegenomen langs de verschillende facetten van het spoor. Dat gaat van het ontwerp tot aan de operatie, stationsgebruik tot aan verstoringen en van onderhoud en monitoring tot toekomstprojecten in binnen- en buitenland.

Het idee van de Massive Online Open Course (MOOC) is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waar veel online cursussen worden aangeboden door universiteiten. In oktober vorig jaar namen er 5500 mensen uit meer dan 130 landen deel aan de MOOC.

Praktijkvoorbeelden

“In de rail MOOC gebruiken we herkenbare praktijkvoorbeelden om de complexheid van het railsysteem inzichtelijk te maken en bespreken we de achterliggende techniek met internationale onderzoekers en experts uit het bedrijfsleven”, licht Joris van Dijk van de TU Delft toe.

De online course duurt zes weken en deelnemers zijn hier wekelijks vier à vijf uur mee bezig. Vanwege de ‘on demand’ beschikbaarheid kan tijd zelf worden ingedeeld; van een vrije middag tot een uurtje per dag. “Onze MOOC is gericht op zowel de geïnteresseerde treinreiziger, recent afgestudeerde en ook zeker van waarde voor mensen werkend in de sector, juist omdat we vanuit een systeemgedachte de complexe uitdagingen van het spoor belichten”, aldus Van Dijk.

Vanaf 25 april 2018 is de MOOC online te volgen aan de TU Delft. Aanmelden kan via het internationale MOOC-platform edX kan hier.

Bekijk hier de cursus-introductie:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.