Ontbijtseminar Voestalpine: Duurzaam spoor met MKI

Voestalpine Railpro organiseert op dinsdag 24 april een ontbijtseminar met het thema ‘Duurzaam spoor met MKI’. Geïnteresseerden worden tijdens het seminar ingelicht over Milieu Kosten Indicator (MKI).

De MKI-methodiek wordt gebruikt om de levenscyclus-analyse van producten te beoordelen en ze een waarde te geven. Wat het doel is van deze methodiek en hoe deze gebruikt wordt, evenals het mogelijke effect op de aanbestedingen in de railinframarkt, wordt besproken tijdens het seminar. Jeroen ter Meer van ProRail komt uitleg geven over MKI.

Milieu Kosten Indicator

Verder belicht het seminar de reacties van de markt op MKI and hoe productinnovaties rekening houden met duurzaamheid. Uitgenodigd is Arnoud Koopmans van Lankhorst Mouldings, een bedrijf dat producten van gerecycled plastic maakt voor onder andere de railsector. Hij vertelt over een duurzame kunststof dwarsligger.

Het ontbijtseminar van Voestalpine Railpro begint traditiegetrouw met een ontbijt om 7.30 uur aan de Nieuwe Crailoseweg 8 in Hilversum. Inschrijven voor de kennisbijeenkomst kan via de website van Voestalpine Railpro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.