Een van de tunnelbuizen van het treinstation in Delft

Station Delft krijgt vier sporen, start gereedmaken tweede tunnelbuis

Een van de tunnelbuizen van het treinstation in Delft

ProRail kan met de aanbesteding starten voor de plaatsing van de rails in de tweede tunnelbuis van treinstation Delft. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven tekende daartoe het uitvoeringsbesluit voor het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) Rijswijk – Rotterdam. Uitvoering van het project zal plaatsvinden van medio 2019 tot eind 2024.

Met de ondertekening is de kogel door de kerk voor de uitbreiding van het traject Rijswijk-Delft naar vier sporen. Zaterdag 18 januari was de nieuwe tunnelbuis van de spoortunnel in Delft nog het domein voor de hardlopende Delftenaar tijdens een hardloopwedstrijd, nu kunnen er sporen in gelegd worden voor het treinverkeer.

Spooruitbreiding Delft

De spooruitbreiding in Delft is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Een programma om de drukste trajecten in Nederland zodanig aan te passen dat de treinen vaker kunnen gaan rijden en er voldoende ruimte is voor spoorgoederenvervoer.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakte maandag bekend ruim driehonderd miljoen euro uit te trekken om het spoor op het traject Den Haag – Rotterdam geschikt te maken voor het rijden met acht intercity’s en zes sprinters per uur per richting. De sprinters op dit traject stoppen op station Rijswijk.

Druk spoortraject

De sporen tussen Rijswijk en Delft Zuid worden van twee naar vier verdubbeld. In Rijswijk komt een onderdoorgang die overweg ’t Haantje gaat vervangen. Op de grens van Rijswijk en Delft wordt de spoorbrug over de Kerstanjewetering door een spoorbrug vervangen die geschikt is voor vier sporen.

Station Delft Zuid krijgt een nieuw viersporig station met een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal worden het spoor en de perrons aangepast zodat treinen sneller kunnen binnenkomen en vertrekken. Ook het fabrieksterrein van DSM krijgt een spooraansluiting.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.