Intelligent Rail Summit 2016 Napels

Intelligent Rail Summit 2017 via live webinar te volgen

De Intelligent Rail Summit 2017 is volgende week via een live webinar te volgen. Voor spoorprofessionals die niet in de gelegenheid zijn om naar Wenen af te reizen, is het mogelijk om gebruik te maken van het live webinar. Tijdens de Intelligent Rail Summit 2017 op 28, 29 en 30 november worden de belangrijke thema’s Automatic Train Operation (ATO) en Cyberveiligheid in de Spoorsector behandeld.

Ruim honderd spoorprofessionals hebben zich al geregistreerd voor dit interessante evenement dat bij het Infocenter van vervoerder Wiener Linien wordt gehouden. De eerste dag spreken diverse deskundigen over het onderwerp ATO, de tweede dag over Cyberveiligheid in de Spoorsector en de derde dag nemen de conferentiedeelnemers een kijkje bij diverse spoorprojecten van de Wiener Linien.

Ensuring safety standards

Op 28 november neemt dagvoorzitter professor Rob Goverde de aanwezigen mee in de wereld van Automatic Train Operation en de mogelijkheden die deze technologie biedt voor de spoorsector en de reiziger. Roman Treydel van de ERTMS Users group vertelt over de geharmoniseerde Europese specificaties voor ATO die op dit moment worden ontwikkeld. Hans Jakob Schneider geeft de visie van de Zwitserse spoorwegen op deze nieuwe technologie. Alfons Schaafsma van ProRail vertelt over de proeven die Nederland op dit moment voorbereidt.

Op 29 november wordt er onder leiding van dagvoorzitter Marieke van Gompel gesproken over cyberveiligheid-strategieën voor de spoorsector. François Hausman vertelt over de voorbereidingen die Shift2Rail op dit moment treft om tot een gestandaardiseerde en gezamenlijke cyberveiligheid-benadering te komen. Domenico Raguseo van IBM legt uit hoe de spoorsector kan leren van de ervaringen vanuit de IT-sector. Christian Sagmeister van ÖBB vertelt hoe er wordt gezorgd dat hackers geen toegang hebben tot de systemen van de Oostenrijkse spoorwegen.

Meer weten over de conferentie of inschrijven? Ga naar de conferentiewebsite.

Banner gif Intelligent Rail Summit 2017

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.