Metro, M5, Metropolis, Amsterdam, GVB

VolkerRail gaat metingen uitvoeren op Amsterdams metronetwerk

VolkerRail heeft een opdracht gewonnen om metingen uit te gaan voeren voor preventief onderhoud van het metronetwerk in Amsterdam. In opdracht van GVB Infra, dochteronderneming van GVB, worden onzichtbare afwijkingen aan spoorstaven, wissels en kruisingen opgespoord om te voorkomen dat ze later een negatieve impact hebben op het metrovervoer. Inspectation, bedrijfsonderdeel van VolkerRail, voert de metingen uit.

De opdracht betreft het uitvoeren van niet-Destructief Onderzoek, waarmee onzichtbare afwijkingen worden ontdekt, nog voordat ze tot ernstige schade leiden. Inspectation voert het onderzoek uit met behulp van ultrasoon- wervelstroom-metingen.

Met wervelstoom-metingen worden scheurtjes aan het oppervlak van de spoorstaaf opgespoord. Bij ultrasoon-metingen worden de spoorstaven met behulp van geluidsgolven gemeten waarbij defecten groter dan 5 millimeter inzichtelijk worden gemaakt. Daardoor kunnen eventuele beschadigingen, voordat ze een negatieve invloed hebben op het metrovervoer, worden hersteld.

Onderzoeken

Het gaat om een contract van drie jaar met de mogelijkheid om de overeenkomst vier keer met een periode van één jaar te verlengen. Inspectation beschikt over goed opgeleide en gecertificeerde NDO-inspecteurs die de periodieke onderzoeken gaan verrichten.

Lees ook:

Inspectation ontvangt certificaat voor geavanceerde meettrolley

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.