HSL-spoor Prinsenbeek

Dijksma: prestaties op HSL ronduit tegenvallend

De prestaties van ProRail en NS op de hogesnelheidslijn vallen in het eerste half jaar van 2017 opnieuw tegen. De reizigerspunctualiteit kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 81,2 procent, terwijl de bodemwaarde is vastgesteld op 82,5 procent. De spoorbedrijven hebben aangegeven dat het onzeker is of de prestaties aan het einde van het jaar boven de bodemwaarde uitkomen. Dat meldt staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Dijksma: prestaties op HSL ronduit tegenvallend”

Henk Angenent|05.10.17|12:31

Misschien kan NS mw. Dijksma als extern adviseur inhuren om het probleem op te lossen.

Over twee weken zit ze toch zonder werk… ;-)

Fred Rolling|15.10.17|20:08

Tsja, weet je Henk, je kunt een grote mond hebben maar voorlopig bakken jullie er gewoon niks van. Zolang jullie opleiders de examenvragen bij de opleiding blijven trainen, zal het er ook echt niet beter op worden. Een Traxx rijd bij jullie geen dag zonder storing, terwijl hetzelfde apparaat van Milaan tot Warschau rijd met een goederentrein, zonder enig probleem. Haal die boter van je neus of jer raakt je enige lijntje kwijt, er zijn al meerdere inschrijvingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dijksma: prestaties op HSL ronduit tegenvallend | SpoorPro.nl
HSL-spoor Prinsenbeek

Dijksma: prestaties op HSL ronduit tegenvallend

De prestaties van ProRail en NS op de hogesnelheidslijn vallen in het eerste half jaar van 2017 opnieuw tegen. De reizigerspunctualiteit kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 81,2 procent, terwijl de bodemwaarde is vastgesteld op 82,5 procent. De spoorbedrijven hebben aangegeven dat het onzeker is of de prestaties aan het einde van het jaar boven de bodemwaarde uitkomen. Dat meldt staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Dijksma: prestaties op HSL ronduit tegenvallend”

Henk Angenent|05.10.17|12:31

Misschien kan NS mw. Dijksma als extern adviseur inhuren om het probleem op te lossen.

Over twee weken zit ze toch zonder werk… ;-)

Fred Rolling|15.10.17|20:08

Tsja, weet je Henk, je kunt een grote mond hebben maar voorlopig bakken jullie er gewoon niks van. Zolang jullie opleiders de examenvragen bij de opleiding blijven trainen, zal het er ook echt niet beter op worden. Een Traxx rijd bij jullie geen dag zonder storing, terwijl hetzelfde apparaat van Milaan tot Warschau rijd met een goederentrein, zonder enig probleem. Haal die boter van je neus of jer raakt je enige lijntje kwijt, er zijn al meerdere inschrijvingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.