Werktreinen botsen op elkaar in Venray, foto: ProRail

Werktreinen op elkaar gebotst bij Venray

Twee werktreinen zijn zaterdagnacht rond half een op elkaar gebotst. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden in Venray. Eén van de werktreinen ontspoorde daarbij. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de botsing wordt onderzocht. De werktrein die uit de rails was gelopen is zondag weggetakeld. 

De trein die werd aangereden was een zogenoemde ‘dwarsliggertrein’ die speciaal is ontworpen om dwarsliggers in het spoor te leggen. De achterop komende trein was een ‘ombouwtrein’, die gemaakt is om oud spoor door nieuw te vervangen.

Treinverkeer

Omdat de werkzaamheden gepland waren, heeft het treinverkeer geen hinder ondervinden als gevolg van de botsing. De treinen konden maandagochtend volgens planning rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.