Werkzaamheden Kamperlijn, foto: ProRail

Bovenleiding Kamperlijn wordt aangesloten op station Zwolle

Foto: ProRail

De nieuwe bovenleiding van de Kamperlijn wordt vanaf donderdag op de bovenleiding van station Zwolle aangesloten. Daardoor rijden er van donderdag tot en met zondag geen treinen rond dit knooppunt, maar vervangende bussen.

De Kamperlijn is onlangs geëlektrificeerd, waardoor spoorvervoerder Syntus met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december met elektrische treinen over het spoortraject kan rijden. Op dit moment rijdt NS nog met dieseltreinen over deze spoorlijn. Vanaf donderdag wordt de nieuwe van de Kamperlijn op de bestaande bovenleiding van station Zwolle aangesloten. Ook wordt de beveiliging aangepast en getest.

Klussen

Omdat er tijdens de werkzaamheden geen treinen over het spoortraject rijden, worden er ook een aantal andere klussen uitgevoerd. Zo worden er voor de nieuwe busbrug bij Zwolle enkele bovenleidingsportalen verplaatst. Bij de Hessenweg vinden er werkzaamheden plaats ter voorbereiding van de aanleg van een viaduct. Ook worden er enkele sporen en overwegen tussen ’t Harde en Zwolle vernieuwd. Vanaf maandag 28 augustus rijden er weer treinen op deze spoorlijn.

Lees ook:

Syntus test Flirt 3-treinen tussen Zwolle en Wierden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.