Brandweer redt schilders onder spoorbrug HSL, foto: ProRail

Schilders Infraspeed gered uit bakje onder HSL-brug

Twee schilders van de aannemer Infraspeed zijn dinsdag door de brandweer gered uit een schildersbakje onder de HSL-brug over het Hollands Diep. Vanwege de reddingsoperatie werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. De brandweerlieden van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond moesten abseilend van de HSL-brug om de schilders uit onder de brug vandaan te halen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

De mannen zaten uren vast in het voertuigje, dat onder de brug via rails heen en weer kan rijden. Het bakje weigerde dienst terwijl zij bezig waren met het schilderen van de onderkant van de brug. Het treinverkeer over de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda werd gedurende de reddingsoperatie stilgelegd omdat redders vanaf de brug via touwen abseilend naar de gestrandde schilders moesten afdalen.

Reddingsactie

Na enkele uren wist de brandweer de mannen te bevrijden uit hun benarde positie. Het was een gecompliceerde operatie, omdat de mannen midden onder de brug hingen. Voor de zekerheid waren boten van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappijen Rijkswaterstaat dicht in de buurt.

Infraspeed is een consortium dat bestaat uit grote bedrijven als de Koninklijke BAM Groep en Siemens. Het consortium Infraspeed beheert de HSL-Zuid in opdracht van ProRail. De sporen voor de HSL tussen Rotterdam en Breda werden rond zes uur weer vrijgegeven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.