Zelfdoding op het spoor neemt af door preventie

Preventieve maatregelen op het spoor om zelfdoding te ontmoedigen hebben ertoe geleid dat op risicolocaties het aantal zelfdodingen met dertig tot veertig procent is afgenomen. Dat blijkt uit de evaluatie van de aanpak door ProRail, die hier sinds 2010 aan werkt. De spoorbeheerder heeft de bevindingen uit de evaluatie verwerkt in het nieuwe programma ‘Suïcidepreventie, afhandeling en nazorg op het spoor 2017-2021’. Demissionair staatsscretaris Sharon Dijkma van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor veertien miljoen euro vrijgemaakt. Dat meldt zij in een schrijven aan de Tweede Kamer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zelfdoding op het spoor neemt af door preventie | SpoorPro.nl

Zelfdoding op het spoor neemt af door preventie

Preventieve maatregelen op het spoor om zelfdoding te ontmoedigen hebben ertoe geleid dat op risicolocaties het aantal zelfdodingen met dertig tot veertig procent is afgenomen. Dat blijkt uit de evaluatie van de aanpak door ProRail, die hier sinds 2010 aan werkt. De spoorbeheerder heeft de bevindingen uit de evaluatie verwerkt in het nieuwe programma ‘Suïcidepreventie, afhandeling en nazorg op het spoor 2017-2021’. Demissionair staatsscretaris Sharon Dijkma van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor veertien miljoen euro vrijgemaakt. Dat meldt zij in een schrijven aan de Tweede Kamer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.