Schade spoor na botsing trein met graafmachine in Deurne, foto: ProRail

ProRail: schade aan spoor bij Deurne groter dan gedacht

De schade aan het spoor bij Deurne is groter dan eerder gedacht. Dat meldt spoorbeheerder ProRail naar aanleiding van een definitieve inventarisatie van de schade, nadat de goederentrein was weggesleept. Naar verwachting kunnen reizigers vanaf donderdagochtend weer van en naar het treinstation van Deurne reizen. Volgens de spoorbeheerder is het wel “een race tegen de klok” met weinig ruimte voor tegenvallers.

Een goederentrein botste maandag in Deurne op een bewaakte spoorwegovergang op een graafmachine. Niemand raakte daarbij gewond. De motor van de graafmachine sloeg op de overgang af. De bestuurder redde zichzelf door net op tijd het voertuig te verlaten. De goederentrein botste op de graafmachine. Daarbij ontstond grote schade aan het spoor.

Bovenleiding beschadigd

Bij het ongeluk zijn er stukken bovenleiding op de trein terechtgekomen. Deze moesten maandagavond eerst worden verwijderd, voordat de goederentrein kon worden weggesleept. Om de bovenleiding weg te halen werd er een montagewagen ingezet.

Toen de goederentrein eenmaal was weggesleept bleek dat er niet drie maar zes bovenleidingsportalen moeten worden vervangen, inclusief honderden meters aan bovenleiding. Verder raakte de spoorballast vervuild met olie en diesel van de graafmachine en dient ook te worden vernieuwd. Daarnaast moet er een nieuwe overweginstallatie (AHOB) komen.

Als de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, die ProRail samen met spooraannemer Asset Rail uitvoert, volgen er nog veiligheidstesten. ProRail verwacht dat deze activiteiten donderdagochtend voor de start van de dienstregeling zijn afgerond.

Lees ook:

Botsing tussen goederentrein en graafmachine in Deurne

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.