Directeur Jean Olthof van Verebus

Verebus toont duurzame rekentool tijdens RailTech Europe

Ingenieursbureau Verebus toonde tijdens RailTech Europe 2017 een rekentool waarmee ProRail kan beslissen over verschillende scenario’s voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Verebus was op de railvakbeurs aanwezig met haar partners Two-B, B-Next, Logitech en DRC.

De rekentool komt voort uit het initiatief ‘Duurzaam ontwerpen’, waarin diverse spoorpartijen de koppen bij elkaar hebben gestoken om een hulpmiddel te ontwikkelen waarmee met het oog op verminderen van de CO2-uitstoot vroeg in het ontwerpproces keuzes, zowel kwalitatief als kwantitatief, gemaakt kunnen worden.

Directeur Jean Olthof van Verebus ga tijdens RailTech Europe een toelichting:
(Tekst gaat verder onder video)

CO2-uitstoot terugdringen

Door in de ontwerpfase kritisch te kijken naar mogelijkheden om CO2 te besparen, kunnen opdrachtgever en opdrachtnemer samen bespreken op welke duurzame aspecten in het project de focus ligt. In de methodiek komen varianten in beeld met onderscheidende uitstoot van CO2. Buiten ontwerp en realisatiekosten, wordt het hiermee ook mogelijk om een gerichte keuze te maken voor een duurzamer spoorontwerp.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.