3D-simulator schildwacht Infrabel

Infrabel traint ‘schildwachten’ spoor met 3D-simulator

Foto: Infrabel

In België waarschuwen spoormedewerkers bij werkzaamheden collega’s in het spoor als een trein nadert, zodat zij veilig de werkzone kunnen verlaten. Deze medewerkers worden ook wel ‘schildwachten’ genoemd. Spoorbeheerder Infrabel ontwikkelde een 3D-simulater om de schildwachten te trainen. Met de simulator wordt hun werkomgeving nagebootst en kunnen zij verschillende risicosituaties oefenen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Infrabel traint ‘schildwachten’ spoor met 3D-simulator”

Aafke van der Ende|20.02.17|10:31

In Nederland noemen we zo’n schildwacht een veiligheidsman. Die informatie mis ik in dit artikel. Hoewel in Nederland, net als in België waarschijnlijk, de taak van de vhm nog maar zeer beperkt mag worden uitgevoerd. Meestal is er in NL sprake van een grenswachter in plaats van een vhm, omdat er niet meer in sporen gewerkt mag worden waar op dat moment treinen rijden. Wellicht een idee om ook in NL de vhm op deze wijze te trainen, juist omdat de taak in de praktijk zo weinig wordt uitgevoerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Infrabel traint ‘schildwachten’ spoor met 3D-simulator | SpoorPro.nl
3D-simulator schildwacht Infrabel

Infrabel traint ‘schildwachten’ spoor met 3D-simulator

Foto: Infrabel

In België waarschuwen spoormedewerkers bij werkzaamheden collega’s in het spoor als een trein nadert, zodat zij veilig de werkzone kunnen verlaten. Deze medewerkers worden ook wel ‘schildwachten’ genoemd. Spoorbeheerder Infrabel ontwikkelde een 3D-simulater om de schildwachten te trainen. Met de simulator wordt hun werkomgeving nagebootst en kunnen zij verschillende risicosituaties oefenen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Infrabel traint ‘schildwachten’ spoor met 3D-simulator”

Aafke van der Ende|20.02.17|10:31

In Nederland noemen we zo’n schildwacht een veiligheidsman. Die informatie mis ik in dit artikel. Hoewel in Nederland, net als in België waarschijnlijk, de taak van de vhm nog maar zeer beperkt mag worden uitgevoerd. Meestal is er in NL sprake van een grenswachter in plaats van een vhm, omdat er niet meer in sporen gewerkt mag worden waar op dat moment treinen rijden. Wellicht een idee om ook in NL de vhm op deze wijze te trainen, juist omdat de taak in de praktijk zo weinig wordt uitgevoerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.