Start spoorproject Kamperlijn, foto: ProRail

Bouwwerkzaamheden Kamperlijn gestart

In Zwolle is vorige week de aftrap gegeven voor de elektrificatie van de Kamperlijn en de bouw van het station Zwolle Stadshagen. De Kamperlijn is het dertien kilometer lange spoortraject tussen Zwolle en Kampen. Vertegenwoordigers van provincie Overijssel en de gemeenten Kampen en Zwolle en ProRail onthulden donderdag samen het bouwbord bij Station Stadshagen.

In het spoorproject krijgt het huidige station in Kampen een upgrade, verrijst in Zwolle het nieuwe station Stadshagen en wordt de Kamperlijn geëlektrificeerd en vernieuwd.

Spoorwerkzaamheden

De werkzaamheden starten met de aanleg van station Zwolle Stadshagen bij de Belvédèrelaan. Onder dit station komt een nieuwe onderdoorgang voor voetgangers, fietsers en autoverkeer als extra ontsluiting voor de wijk Stadshagen.

In juni start het werk aan het spoortraject met de aanleg van onder andere tweehonderd bovenleidingmasten en de vernieuwing van spoorballast, dwarsliggers en spoorstaven. Station Kampen krijgt een langer en breder perron en een nieuw stationsplein.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.