Integraal systeem Noord/Zuidlijn werkt slim onderhoud in de hand

Metroverbinding Noord/Zuidlijn, werkzaamheden

Bij de aanleg, het onderhoud en de operatie van een metrolijn zoals de Noord/Zuidlijn zijn veel verschillende partijen betrokken. Het gaat namelijk niet alleen om het laten rijden van de metro, maar bijvoorbeeld ook over treinbeveiliging, de OV-chippalen en het mobiele netwerk. Om te zorgen dat een OV-reis naadloos verloopt, is het plegen van goed onderhoud essentieel, maar ook lastig. Hoe krijg je deze partijen zo ver dat ze informatie met elkaar delen en er geen extra kosten ontstaan voor de opdrachtgever? Om dit te realiseren heeft de gemeente Amsterdam in samenwerking met Thales een integraal onderhoudsbeheerssysteem ontwikkeld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.