Blusschuim in spoortunnel Barendrecht, foto: Brandweer Barendrecht

Brandblusinstallatie in spoortunnel op hol door diesellocomotief

De uitlaatgassen van een diesellocomotief hebben er op vrijdag 23 september voor gezorgd dat de automatisch brandblusinstallatie in de spoortunnel in Barendrecht op hol is geslagen. Rond het middaguur sprong het blussysteem aan, waardoor de tunnel vol met blusschuim kwam te staan.

Eerder meldde ProRail dat de brandblusinstallatie aan ging omdat er een deur open zou staan. Maar nu blijkt dat dit werd veroorzaakt door de stilstaande diesellocomotief. ProRail gaat samen met de gemeente Barendrecht en Siemens onderzoeken of de automatische brandblusinstallatie in de spoortunnel in Barendrecht minder gevoelig afstemd kan worden.

Systeem handmatig uitzetten

Ook wordt er gekeken of het blussysteem sneller handmatig uitgezet kan worden bij vals alarm. Zo kan onnodig tijdverlies worden voorkomen. ProRail, de brandweer en Siemens zijn uren bezig geweest met het schuim- en watervrij maken van de tunnel. Het treinverkeer tussen Rotterdam-Lombardijen en Zwijndrecht lag daardoor urenlang plat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.