Laatste telg uit ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed


Met de opening van station Vaartsche Rijn afgelopen dinsdag is de laatste telg uit de ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed. Volgens architect Paul van der Ree van studioSK/Movares is het nieuwe station nu al onderdeel van de stad en functioneert het als ‘een stuk stad met tram- en treinperrons op het dak’. Met de opening van het station zijn de barrières tussen twee wijken verdwenen. Het station staat pal in het centrum van de Domstad aan de rand van de Oude Gracht en het Museumkwartier.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Laatste telg uit ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed”

John rdam|01.09.16|00:24

Randstadspoor een soort light-rail? Wie dat schrijft heeft er niks van begrepen. Randstadspoor is 100% heavy rail. En juist dat is een belangrijke reden geweest dat er veel minder stations dan oorspronkelijk gedacht zijn gebouwd. Heavy rail is niet geschikt voor halteafstanden van 600 meter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Laatste telg uit ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed | SpoorPro.nl

Laatste telg uit ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed


Met de opening van station Vaartsche Rijn afgelopen dinsdag is de laatste telg uit de ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed. Volgens architect Paul van der Ree van studioSK/Movares is het nieuwe station nu al onderdeel van de stad en functioneert het als ‘een stuk stad met tram- en treinperrons op het dak’. Met de opening van het station zijn de barrières tussen twee wijken verdwenen. Het station staat pal in het centrum van de Domstad aan de rand van de Oude Gracht en het Museumkwartier.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Laatste telg uit ‘stationsfamilie’ Randstadspoor gereed”

John rdam|01.09.16|00:24

Randstadspoor een soort light-rail? Wie dat schrijft heeft er niks van begrepen. Randstadspoor is 100% heavy rail. En juist dat is een belangrijke reden geweest dat er veel minder stations dan oorspronkelijk gedacht zijn gebouwd. Heavy rail is niet geschikt voor halteafstanden van 600 meter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.