Ondertekening bouwcontract station Driebergen-Zeist, foto: ProRail

BAM wint aanbesteding stationsgebied Driebergen-Zeist

BAM Rail heeft de aanbesteding voor de vernieuwing van het stationsgebied Driebergen-Zeist gewonnen. De spooraannemer ondertekende dinsdagochtend het contract samen met opdrachtgever ProRail. Onderdeel van het contract is de aanleg van een nieuw station. De opdracht heeft een waarde van ongeveer negentig miljoen euro. Begin 2017 starten de werkzaamheden.

Het stationsgebied Driebergen-Zeist wordt aangepakt omdat er al jaren files staan bij de spoorwegovergangen, de fietsenstallingen uitpuilen en er een tekort is aan parkeerplekken. Om de doorstroming te verbeteren bij de spoorwegovervang van de N225 komt er een onderdoorgang onder het spoor en worden de wegen aangepast. Ook worden twee nieuwe doorgaande sporen aangelegd. In de nieuwe situatie loopt het stationsplein onder de sporen door, waardoor voetgangers veilig naar de perrons kunnen lopen.

Nieuw station

De stads- en streekbussen krijgen een nieuw busstation, er komt een nieuwe parkeergarage met zeshonderd parkeerplaatsen en er wordt een ondergrondse fietskelder aangelegd voor drieduizend fietsen. Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal, onder meer doordat er zonnepanelen op de perronkappen komen. Fietsers krijgen hun eigen fietsroutes waardoor ze veilig het stationsgebied kunnen doorkruisen.

Het project wordt gefinancierd door de provincie Utrecht, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de gemeente Zeist en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In 2020 wordt de nieuwe infrastructuur en het nieuwe station in gebruik genomen.

Lees ook:

Start aanbesteding stationsgebied Driebergen-Zeist

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.